Jurnalistul Ion Cristoiu a venit, vineri seara, la Antena 3, cu o teorie menită să provoace cutremur pe scena politică românească. Potrivit acestuia, cel mai potrivit pentru a prelua șefia PSD ar fi nimeni altul decât fostul șef al SRI, George Maior.

„Eu cred că funcția politică ce i se potrivește cel mai bine este de șef al PSD-ului. El este un om de stânga, provine dintr-o familie de stânga, a fost și în PSD.

Oricum, este infinit mai bun decât toți liderii PSD interimari sau permanenți de azi, adică face parte din generația aceea a lui Adrian Năstase, Petre Roman.

Domnul Ciolacu, indiferent cine va fi din interiorul PSD, eu nu o văd o salvare a PSD. Ar trebui ca în fruntea PSD-ului să vină o personalitate de tipul lui George Maior, care să fie o emblemă a PSD.

Ei, după plecarea lui Dragnea sunt la nivel de doamna Dăncilă, adică politicieni de rangul II”, a spus Ion Cristoiu, la Antena 3.

PSD ar primi și o clanță în partid

Potrivit jurnalistului, cei din PSD sunt în criză: „PSD ar primi în partid și o clanță ca să îi salveze. Au nevoie de un erou.”.

„Domnul Maior are și viziune. Nu am informații în acest sens, dar mi-ați pus dumneavoastră întrebarea și mi-a venit mie ideea. Cineva ca George Maior ar putea să îi salveze. Maior e fost șef al SRI, fost ambasador la Washington, e și om de stânga, că doar nu e Ludovic Orban sau Viorel Cataramă.”, a completat Cristoiu.

Chestionat pe marginea teoriilor privind „statul paralel” și despre implicarea lui Maior, Ion Cristoiu a dat de înțeles că fostul președinte al SRI nu a fost implicat în acele acuzații: „Abuzurile serviciilor nu au fost niciodată lipite de imaginea lui George Maior. Amintiți-vă că se vorbea de Florian Coldea. Poate să fie un salvator. Cu „S” mare”, a mai zis Cristoiu.