Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, va fi rechemat din SUA de către președintele Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut chiar de șeful de stat.

Astfel, președintele Iohannis a spus la o întâlnire informală cu jurnaliștii faptul că are în analiză la Administrația Prezidențială rechemarea ambasadorului României în SUA și, de asemenea, că analizează și cine va fi următoarea nominalizare pe care o va face, transmite Antena 3.

Întrebat dacă Ana Birchall este una dintre posibilele variante de viitori ambasadori în SUA, iar președintele României a spus că nu a luat încă o decizie.

Cine este George Maior

George Cristian Maior este un diplomat și om politic român, fost senator din partea Partidului Social Democrat. Între octombrie 2006-ianuarie 2015 a îndeplinit funcția de director al Serviciului Român de Informații. Din 2015 este ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

Vă recomandăm să citiți Documente inedite, povești secrete, reportaje de senzație în noul număr al revistei Evenimentul Istoric! Disponibil pe piață din 20 decembrie