Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că va exista o discuție cu Partidul Social Democrat pentru un candidat comun la alegerile prezidențiale în al doilea trimestru al anului 2019. Tăriceanu le transmite democraților că pe lângă scorul tradițional pe care îl aduc ei la prezidențiale ar fi nevoie de ceva în plus, pentru că Năstase, Geoană și Ponta au pierdut la limită.

”Aceasta este realitatea. Din păcate, din anul 2000 încoace, candidații PSD au pierdut la limită alegerile prezidențiale. Și Adrian Năstase, și Mircea Geoană, și Victor Ponta au pierdut la diferențe foarte mici. Rămâne de văzut dacă nu cumva sunt șanse mai mari la prezidențiale dacă, pe lângă scorul pe care PSD îl aduce în mod natural, vine și ceva în plus. Vom analiza și vom vedea.

Probabil că la scorul pe care îl aduce PSD-ul natural mai trebuie ceva în plus. Din acest motiv e de analizat poate o candidatură comună din partea PSD-ALDE pentru a maximiza

Undeva la începutul trimestrului doi al acestui an vom discuta subiectul candidaturii și împreună vom decide asupra acestei chestiuni.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.