Fostul președinte Traian Băsescu are duminică un mesaj pentru alegători: „Dacă azi nu votezi, în următorii cinci ani să taci din gură”. Totodată, el dezvăluie și cum va vota astăzi.

„Dacă azi nu votezi, în următorii 5 ani să taci din gură!

Dacă azi nu votezi înseamnă că n-ai înţeles nici faptul că azi eşti unica putere în stat şi nici faptul că răspunderea ta este pe măsura puterii uriaşe pe care ţi-a dat-o Constituţia României .
Chiar dacă este puţin mai frig decât în luna August iar ploaia măruntă te obligă să treci la ţinuta cu umbrelă, nu ai nici un motiv serios să nu mergi la vot, mai ales că secţia de votare este aproape de locuinţa ta. Ştii şi tu că „iarna nu-i ca vara”.
Ai de ales între eşec garantat al viitorului nostru, al românilor şi speranţă.
Şi pentru că am de ales pentru viitorul nostru, eu nu votez PSD”, scrie Băsescu pe Facebook.

În primul tur, Klaus Iohannis, a obţinut 37,82% dintre voturile exprimate, respectiv 3.485.292 de voturi, iar candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a obţinut  22,26% din sufragii, respectiv 2.051.725 de voturi.

Curtea Constituţională a României a validat rezultatele şi a sabilit că, nefiind întrunite condiţiile pentru alegerea din primul tur a preşedintelui – adică obţinerea a 9.143.433 de voturi de cître unul dintre candidaţi – se organizează al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

”Se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României în ziua de duminică, 24 noiembrie 2019, la care vor participa domnul Klaus-Werner Iohannis şi doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, în această ordine”, a transmis CCR.