Explicația incidentului, dată de “Radu Paraschiv”.

“Cei care au urmărit ieri conferința de presă a președintelui Klaus Iohannis au fost poate surprinși să vadă atacul ultimului ziarist care a pus întrebări. Este vorba despre Dan Tapalagă, mic mogul de presă și co-proprietar al siteului G4 Media. Acesta a vrut să fie vedeta conferinței de presă așa că i-a pus o întrebare-capcană.

Co-proprietarul G4 Media a invocat absența unui grafic care să facă raportul între numărul de vaccinări la un milion de locuitori, nu la întreaga populație. O găselniță statistică la care Klaus Iohannis i-a răspuns calm: “Data viitoarea voi veni cu mai multe grafice”. Numai că acesta a insistat.

Schimbul de replici dintre președinte și jurnalistul Dan Tăpălagă

Dan Tapalagă: (…) Deci întrebarea concretă numărul 2 ar fi: la ce capacitate de testare credeți că ar trebui să ajungă România, care în prezent poate realiza în maximum 10.000 de teste pe zi, adică mai puțin de 250 de teste pe județ – atenție 250 de teste pe județ, nu mare lucru, pentru ca ridicarea restricțiilor de izolare și de circulație să se realizeze în stare de siguranță…

Klaus Iohannis: Cu cât mai multe testări, cu atât mai bine și acolo vom ajunge.

Reporter: Cam câte? O cifră puteţi să daţi?

Klaus Iohannis: Mulţumesc.

Președintele Klaus Iohannis era vizibil iritat de tendențiozitatea întrebării.

Ce se ascunde în spatele acestui atac?

O relație destul de tensionată între cei doi, care are originea chiar în Sibiu.

Puțină lume știe că Dan Tapalagă a debutat în presă venind de la Facultatea de Jurnalistică Lucian Blaga din Sibiu, pe vremea când Klaus Iohannis era primar al acestui oraș. Tot în aceea perioadă Dan Tapalagă lucrează la Radio România Actualități, după care ajunge să lucreze în subordinea lui Sorin Roșca Stănescu la ziarul Ziua.

Acolo publică un atac urât la adresa lui Klaus Iohannis. Dan Tăpălagă scria în 1997 în ”Ziua”, o știre intitulată ”Doi bătrâni din Rășinari-Sibiu se tem că nepoții lor au ajuns într-o bancă de organe”, fiind vizat actualul președinte al României.

Un atac jurnalistic care s-a soldat cu o anchetă a Parchetului, dar și cu un mare NUP în dreptul numelui lui Klaus Iohannis. Numai că lucrurile nu s-au oprit aici.

Dan Tapalagă este una din sursele preferate ale ambasadorilor euro-atlantici, iar acesta nu contenește să-l critice pe actualul președinte al României. De acest lucru a fost informat și Iohannis, care nu și-a ascuns grimasa de dispreț la finalul întrebării acestuia. Știa mult mai multe decât putea spune”, transmite jurnalistul “Radu Paraschiv”.