Producătorul american Boeing va accesa, cel mai probabil în această săptămână, împrumutul de 13,8 miliarde de dolari negociat luna trecută. Fabricantul de avioane civile și militare, deja afectat de problemele avute cu modelul 737 Max, se vede acum pus într-o situaţie şi mai dificilă din cauza pandemiei de coronavirus.

O sursă apropiată de această situaţie a declarat că Boeing a luat decizia să acceseze împrumutul din cauza volatilităţii de pe piaţa financiară, nu din cauza modificării datei la care trebuiau să revină în zbor avioanele 737 Max. Această dată a suferit mai multe amânări, iar momentul este acum aşteptat să aibă loc cel mai devreme la jumătatea lui 2020.

Acţiunile Boeing s-au prăbuşit în urma informaţiilor apărute în presă

Împrumutul de 13,8 miliarde de dolari ar putea fi accesat cel mai devreme vineri, a declarat sursa citată. Oficialii Boeing au refuzat însă să comenteze subiectul.

Acţiunile producătorului american au scăzut miercuri cu peste 18% în urma publicării informaţiei.

În 2019, datoriile Boeing au ajuns la 27,3 miliarde de dolari, având în vedere compensaţiile acordate operatorilor aerieni şi costurile suplimentare de producţie pentru avioanele 737 Max, scrie news.ro.