El consideră că actualul cod nu este suficient de flexibil pentru a permite realizarea mai multor locuri de muncă, pentru că are câteva prevederi care îngrădesc ocuparea unei slujbe. Boc “’Astăzi, durata maximă a unui contract de muncă pe durată determinată este de 24 de luni. După intrarea României în UE, un proiect european are o durată minimă de trei sau patru ani. Cum poţi să angajezi pe cineva, legal, pe o durată de trei ani, când durata maximă a contractului pe durată determinată este de doi ani?”’, a spus Boc la Palatul Parlamentului, înaintea discuţiilor cu grupurile parlamentare ale partidelor din Coaliţia de guvernare privind conţinutul viitorului Cod al Muncii.
Premierul are programate, marţi, consultări separate cu grupurile parlamentare ale UDMR,UNPR şi PDL privind proiectul de modificare a Codului Muncii, precum şi posibilitatea de adoptare a proiectului prin asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. 
Aceasta după ce luni dimineaţă Coaliţia a propus Guvernului săîşi assume răspunderea pe acest proiect şi premierul s-a întâlnit să dicute pe acest subiect cu parlamentarii din grupul minorităţilor naţionale.

Te-ar putea interesa și: