Guvernul lucrează la îmbunătăţirea procedurilor de absorbţie a banilor europeni, domeniu în care „din nefericire se lucrează cu români cu metehnele lor în aplicare”, estimările indicând însă că în 2010 va fi simţit un impact pozitiv al nivelului de contractate a acestor fonduri, afirmă premierul Boc

„Fondurile europene, care reprezintă o resursă extraordinară pentru România, şi aici lucrăm, pentru că şi aici, din nefericire, aceste fonduri se lucrează cu români care, la fel ca fiecare dintre noi, au metehnele lor în aplicare. Dar vreau să vă asigur că ştim ce avem de făcut şi anul acesta se va simţi impactul pozitiv al fondurilor europene”, a spus Boc, la prezentarea raportului de activitate al Consiliului Concurenţei.

El a apreciat că nivelul ridicat al persoanelor asistate social, de aproximativ 12 milioane persoane, relevă că munca este tratată în România „la nivel facultativ”.

„Toată această modalitate înseamnă că nu suntem eficienţi, iar munca este tratată la nivel facultativ în această ţară. Ştiu că aceste lucruri nu sunt pe plac şi nu te face popular ca om politic să le spui oamenilor «nu se poate fără muncă», pentru că toată lumea, prin reacţie naturală, caută beneficii maxime, confort minim, dar nu se poate”, a adăugat Boc.

SURSA: Mediafax