Guvernul va aloca, până la sfârşitul anului, peste 100 de milioane de euro pentru finalizarea unor lucrări de investiţii în infrastructură care au fost începute, la nivel naţional, pentru a nu rămâne obiective neterminate în acest an, a anunţat premierul Emil Boc.

Premierul a făcut acest anunţ pe şantierul centurii Vâlcele-Apahida şi a spus că investiţiile se referă la centuri de ocolire ale unor oraşe, la drumuri naţionale şi la Autostrada Transilvania.

„Avem peste o sută de milioane de euro pentru finalizarea unor lucrări. Obiectivul nostru este ca în acest an să finalizăm lucrările şi să nu mai lăsăm din nou lucrări începute şi neterminate”, a afirmat Boc.

42 de km până la sfârşitul anului

Potrivit premierului, până la sfârşitul anului se vor finaliza 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul Câmpia Turzii-Gilău, centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca, centura municipiului Gherla, drumurile Cluj-Bistriţa, Cluj-Suceava şi Arad-Lugoj, centurile Timişoarei şi Ploieştiului şi Pasajul Băneasa.

„Sunt lucrări pe care le vom finaliza. Am pregătit resurse financiare pentru a fi siguri că se termină practica fostului ministru al Educaţiei de a deschide 4.000 de şantiere de şcoli şi a da la fiecare câte un leu, iar şcolile sunt în paragină pentru că nu au finanţare. E o mare prostie. Trebuie să finanţezi ceea ce poţi termina şi când ai terminat începi alte lucrări. Nu începi trei lucrări şi nu dai bani, iar apoi acestea se degradează”, a precizat Boc.

El a dat asigurări că Guvernul este în măsură să finalizeze până la sfârşitul anului lucrările de infrastructură menţionate.

Premierul Emil Boc  a vizitat şantierul centurii de est a muncipiului Cluj-Napoca, Vâlcele-Apahida, şi a trasat drept obiectiv constructorilor să execute lucrările astfel încât de Crăciun să se poată circula pe această arteră, chiar dacă investiţia nu va fi finalizată complet.

Boc a ajuns apoi la şantierul Autostrăzii Transilvania din judeţul Cluj.

SURSA: Mediafax