”Este cel mai bun moment pentru a investi în ţara noastră. Câteva argumente sunt de luat în seamă, cum sunt cota unică de impozitare de 16%, extrem de atractivă pentru investitori, neimpozitarea profitului reinvestit, noul Cod al muncii ce permite o mai mare flexibilizare a pieţei forţei de muncă, cât şi ajutoarele de stat, cu respectarea normelor europene, pentru firmele care investesc serios în România şi creează locuri de muncă”, a spus Emil Boc.

Alte argumente menţionate de premier sunt noua lege a educaţiei, ”ce pune accent pe formarea de competenţe, mai puţin pe acumulare de informaţii şi care este un stimulent pentru pregătirea şi în viitor a unei forţe de muncă bine pregătită în toate domeniile”, precum şi noua lege a parteneriatului public-privat, care este ”un nou motor” al dezvoltării economice a ţării, ce atrage investiţii străine.

”După cum ştiţi, sunt deja o grămadă de proiecte prezentate public pentru implementare în regim de parteneriat public privat”, a menţionat Emil Boc.
SURSA: Agerpres