După ce a fost la conferinţă PNL Sibiu, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a mers şi la Alba Iulia, unde s-au organizat alegeri pentru această organizaţie liberală.

“Vă asigur că nimeni nu stă în fața PNL în alegerile din 2024”

Boc face parte din tabăra premierului Florin Cîţu, care candidează împotriva lui Ludovic Orban la congresul naţional al PNL din luna septembrie.

Primarul Clujului a declarat, în faţa liberalilor de la Alba, că Florin Cîţu îşi va păstra funcţia de prim-ministru indiferent de rezultatul alegerilor interne din 25 septembrie. Totuşi, a lăsat de înţeles că, în cazul în care Ludovic Orban va pierde alegerile, el nu-şi va mai păstra funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Emil Boc a mai anunţat, în premieră, că președintele Klaus Iohannis se va implica în campaniile electorale din 2024: locale, parlamentare, europarlamente și prezidențiale, relatează stiripesurse.ro.

“Dacă nu există această echipă, e ca și cum ai avea un avion cu un motor. Când ai acest avion cu ambele motoare turate la maxim, vă asigur că nimeni nu stă în fața PNL în alegerile din 2024”, a declarat, vineri, Emil Boc.

Boc despre Orban: Când ai pierdut nu te poți prezenta ca învingător, nu poți spune că te-ai reinventat. Cu ce și când?

“Și după 25 septembrie tot colegi vom fi. Avem un moment de cotitură de a ne decide viitorul. Am pierdut alegerile parlamentare, e realitatea concretă. Trebuie să ne alegem căpitanul de echipă, să decidem cu ce căpitan ducem, din nou, partidul la victorie în 2024.

Avem un premier în exercițiu care, indiferent de rezultatul din 25 septembrie va rămâne premierul României, avem președintele partidului, președintele Camerei Deputaților, cu merite importante în reușitele PNL, dar azi nu cred că poate reprezenta soluția pentru 2024. O spun cu sinceritate și fără patimă.

Politica este despre viitor, de a inspira oamenii. Când ai pierdut nu te poți prezenta ca învingător, nu poți spune că te-ai reinventat. Cu ce și când? Avem nevoie de o echipă care să modernizeze România. Premierul Cîțu are aceste ingrediente.

Trebuie să ne gândim cum ne alegem generalul care ne duce în bătălia politică. România se uită foarte atentă la noi. Este extrem de important să funcționeze parteneriatul dintre președintele României și premier. Dacă nu există această echipă, e ca și cum ai avea un avion cu un motor. Când ai acest avion cu ambele motoare turate la maxim, vă asigur că nimeni nu stă în fața PNL în alegerile din 2024”, a mai declarat Emil Boc, prezent la conferinţa de alegeri a PNL Alba.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea