Premierul Emil Boc nu crede că e hoas la ghişee. Este vorba despre „o supoziţie”, iar o asemenea informaţie „nu se confirmă”. Boc a reproşat presei că dezinformează şi face afirmaţii „fără acoperire”. Pe „masa Guvernului n-a ajuns nimic”, Boc a conchis că situaţia descrisă nu există. Premierul a făcut această declaraţie ieri la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu parlamentarii PDL, după ce a fost întrebat insistent de ziarişti despre noile modificări ale Codului.

„Nu am această informaţie. Am auzit-o azi spusă doar ca dată şi ca supoziţie. Eu nu am cunoştiinţă despre aşa ceva. Atâta vreme cât situaţia nu există, este doar o afirmaţie… Oamenii stau la cozi, dar nu pentru situaţia pe care mi-o invocaţi… Va trebui să vină oamenii cu o analiză cerută, pentru că o asemenea afirmaţie pe care aţi auzit-o nu s-a confirmat”.

La cozi stau mii de persoane

Mii de persoane stau la cozi, miercuri, la casele de pensii şi la agenţiile de ocupare a forţei de muncă din ţară pentru a-şi depune declaraţiile aferente veniturilor din drepturi de autor şi PFA, cu toate că ministrul Muncii a anunţat că nu vor exista penalităţi pentru depăşirea termenului.

Data de 25 august este termenul limită, însă aglomeraţia pentru depunerea documentelor în vederea achitării contribuţiilor pentru pensii şi şomaj a apărut abia luni, fiind amplificată şi de faptul că în unele cazuri nu este clar ce documente trebuie depuse, în altele încă nu se cunosc conturile în care ar urma să intre banii, formularele au fost publicate târziu, iar regulile privind depunerea declaraţiilor pentru contribuţiile individuale la şomaj, pensie şi asigurări de sănătate sunt neclare şi interpretate diferit chiar de către funcţionari din instituţiile care gestionează situaţia.

Persoanele care nu reuşesc să depună la timp declaraţiile aferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate, aceste documente putând fi depuse în toată această săptămână, iar neconcordanţele care se pot ivi pot fi refăcute, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

DETALII:
Citeşte mai multe pe evz.ro