Directorii companiilor aflate sub autoritatea Ministerului Tranporturilor vor răspunde prin contractul de mandat de îndeplinirea ţintelor specifice prevăzute de acordul cu FMI, a spus ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Ea a dispus modificarea contractelor de mandat ale directorilor generali ai companiilor aflate sub autoritatea MTI în sensul asumării ţintelor prevăzute de Memorandumul cu FMI.

Decizia ministrului a fost luată în urma discuţiilor avute duminică, 26 septembrie, cu premierul Emil Boc cu privire la condiţionalităţile acordului dintre Guvernul României şi FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

„Am luat această decizie pentru a stopa situaţiile în care companiile angajau cheltuieli aberante sau nu participau la demersurile de reducere a cheltuielilor publice, deşi cele mai multe dintre ele înregistrează pierderi şi trebuie restructurate.

Directorii acestor companii sunt din acest moment şi ei responsabilizaţi în privinţa actului managerial şi vor răspunde prin contractul de mandat de îndeplinirea ţintelor specifice prevăzute de acordul cu FMI”, a precizat Boagiu.