Tirajul pentru această emisiune este de 500 de monede din aur, iar preţul de vânzare, exclusiv TVA, este de 405 lei. Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. 

Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, forma rotundă, diametrul de 13.92 mm şi greutatea 1,22 grame. 

Conform Agerpres, aversul monedei redă coroana din aur a reginei Elisabeta a României, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, anul de emisiune „2017”, stema României şi valoarea nominală „10 LEI”. 

Reversul monedei redă portretul reginei Elisabeta a României şi inscripţia în arc de cerc „REGINA ELISABETA A ROMANIEI”. 

Monedele din aur cu tema „Istoria aurului – Coroana reginei Elisabeta a României” au putere circulatorie pe teritoriul României. 

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.