Moneda va avea o valoare nominală de 10 lei şi va fi din argint, va avea o formă rotundă, cu cant zimţat, un diametru de 77 milimetri şi o greutate de 31,103 grame, conform Agerpes.

Aversul monedei redă casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmaţiei, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 Lei”, stema României şi anul de emisiune '2017'.

Reversul monedei prezintă portretul lui Elie Wiesel şi inscripţiile în arc de cerc ,,LAUREAT AL PREMIULUI NOBEL PENTRU PACE” şi ,,Elie Wiesel”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 375 lei.

Monedele din argint cu tema "Laureaţi ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel" au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.