De la începutul anului şi până în prezent, licitaţiile Repo organizate săptămânal de BNR au captat tot mai mult interesul băncilor comerciale, în condiţiile în care anumite bănci se confruntau cu probleme de lichiditate şi nu mai puteau împrumuta aceşti bani de la alte bănci de pe piaţa monetară.
Pe de altă parte, împrumuturile prin Repo au avantajul că se fac la dobânda de politică monetară, care în prezent este de 5,25%, cu puţin mai jos decât dobânda la o săptămână de pe piaţa monetară – 5,31%.

Spre exemplu, în a doua licitaţie din ianuarie BNR acorda băncilor împrumuturi de 3,35 miliarde lei, pentru ca până finalul lunii valoarea împrumuturilor să crească la 5,38 miliarde lei.
În luna februarie, situaţia s-a temperat, împrumuturile situându-se sub valoarea de la finalul lunii ianuarie, coborând la un moment dat chiar sub 3 miliarde lei.
În luna martie, împrumuturile s-au înteţit şi au sărit chiar la 6,27 miliarde lei, în condiţiile în care nu au scăzut sub 5,2 miliarde lei. Luna aprilie s-a înscris cam în aceeaşi linie cu luna martie.
Luna mai însă a adus o inflamare a nevoilor de finanţare a băncilor locale, sumele împrumutate săptămânal sărind la 7,94 miliarde lei în urmă cu o săptămână, pentru ca azi să urce la 8,077 miliarde lei.
Un asemenea nivel nu a mai fost atins din februarie 2010, când BNR a împrumutat 9,24 miliarde lei.