Caracteristicile noii monezi

Moneda va fi din aur și va avea valoarea nominală de 100 de lei. Diametrul va fi de 21 de milimetri iar greutatea de 6.452 grame.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând Bucureștiul în perioada când se desfășoară acțiunea romanului Craii de Curtea-Veche, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, anul de emisiune „2019” și valoarea nominală „100 LEI”.

Reversul prezintă portretul și numele scriitorului Mateiu Ion Caragiale, inscripția circulară „CRAII DE CURTEA-VECHE” și anul primei publicări a romanului „1929”.

Monedele din aur vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent. Monedele din aur vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru această emisiune este de 250 monede din aur.

Cât va costa o astfel de monedă

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.945,00 lei.

Monedele din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur dedicate împlinirii a 90 de ani de la publicarea romanului interbelic Craii de Curtea-Veche se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.