Potrivit acestora, BNR urmează a se pronunţa şi asupra numelui firmei financiare controlate de Dorin Umbrărescu, numele propus de noul proprietar al ATE Bank România fiind Banca Română pentru Credit şi Investiţii.

În noua sa formulă de acţionariat, banca va fi condusă de Marinel Burduja, fostul prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank timp de şapte ani, cel care a şi coordonat din partea lui Dorin Umbrărescu tranzacţia. De pe poziţia de preşedinte executiv, acesta va fi secondat de Alina Pascu, membru al conducerii ATE, Dorin Badea, ex-şef Trezorerie UniCredit, Gabriel Arsene, care a lucrat la Raiffeisen Bank şi Andrei Popovici, fost la McKinsey.

ATE Bank România a fost înfiinţată în anul 1990 drept Banca pentru Mică Industrie şi Liberă Iniţiativă, fiind prima firmă financiară de credit din ţară cu capital mixt, român şi străin. În iunie 2006, Agricultural Bank of Greece a preluat pachetul majoritar de acţiuni. Banca a trecut, apoi, în proprietatea grecilor de la Piraeus Bank la jumătatea anului trecut.

Uniunea Naţională a Cooperaţiei Meşteşugăreşti UCECOM deţine, în prezent 3,83% din acţiunile ATE Bank România, în valoare nominală de 8,45 milioane lei, iar restul titlurilor sunt împărţite între 2.330 de persoane, 2,07% din acţionariat – 4,57 milioane lei, şi 105 firme cu 0,84%, respectiv acţiuni în valoare totală de 1,84 milioane lei. AGERPRES