În acest an, în China, BMW a redus cu 15% preţurile a 3.300 piese de schimb şi va scădea cu 20% preţurile a încă 2.000 de componente, din 11 august. China este cea mai mare piaţă auto globală a BMW.

Reducerea preţurilor reprezintă 'un răspuns activ' la temerile exprimate de Comisia de reformă şi dezvoltare naţională din China. În ultimii ani, oficialităţile de la Beijing au amendat masiv companiile străine pentru încălcarea reglementărilor antimonopol, în prezent fiind anchetaţi producătorii auto şi grupul Microsoft.

Miercuri, NDRC a anunţat că va amenda brandul Audi al Volkswagen şi brandul Chrysler al Fiat SpA pentru practici anticoncurenţiale. Amenzile ar putea ajunge până la 10% din veniturile anuale înregistrate de companii în China, conform legislaţiei chineze, potrivit aceleiași surse, citată de Agerpres. În ultimele săptămâni, producătorii auto străini din China, inclusiv Chrysler, Audi, Mercedes-Benz şi Jaguar Land Rover, s-au grăbit să anunţe reducerea preţurilor pieselor de schimb pentru a calma temerile autorităţilor de reglementare.

Volkswagen AG (VW) şi-a menţinut, în primul semestru, poziţia de lider în topul producătorilor auto străini în China, înaintea grupului american General Motors (GM).

În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările grupului VW în China şi în Hong Kong au urcat cu 18%, la peste 1,8 milioane de vehicule, în timp ce GM a înregistrat un avans de 11%, la 1,73 milioane de unităţi. În 2013, compania germană a depăşit pentru prima dată în nouă ani General Motors pe cea mai mare piaţă auto din lume.