Blue Air şi-a extins flota cu o aeronavă de tip Boeing 737 seria 500, cu o capacitate de 126 de locuri, ajungând la nouă aeronave disponibile pentru cursele operate, a anunţat, vineri, compania aeriană low-cost.

„Odată cu venirea noii aeronave vom putea mări frecvenţele destinaţiilor actuale şi introducerea de noi curse din orarul de iarna 2009-2010. Mai mult decât atât, ne va permite continuarea dezvoltării conceptului de smart flying. Numai în această vară compania noastră a inaugurat 19 noi rute”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al Blue Air, Adrian Ionaşcu, citat de Mediafax.

Operatorul a semnat anul trecut un contract de achziţionare pentru cinci avioane Boeing 737 Next Generation, trei fiind seria 900 ER, iar două seria 800, care urmează să fie livrate în următorii 3-4 ani.

Compania negociază cu compania Boeing pentru achiziţionarea a încă zece aeronave Boeing 737 Next Generation la care se adaugă cinci opţiuni suplimentare, investiţia ridicându-se la peste un miliard de dolari, la valoarea de catalog.

Pentru acest an, Blue Air estimează 1,7 milioane de pasageri care vor utiliza cursele companiei. Operatorul vizează pentru 2009 o cifră de afaceri de 170 milioane de euro, cu 36% peste nivelul de anul trecut, când a obţinut afaceri de 124,13 milioane de euro.

SURSA: Mediafax