Binance a blocat toate tranzacţiile cu Bitcoin luni, pentru mai bine de 3 ore

Binance, uriaşa platformă de schimb a criptomonedelor, a anunţat luni că a întrerupt temporar retragerile de Bitcoin „din cauza unei tranzacții care a provocat un blocaj”.

La început, fondatorul și CEO-ul Binance, Changpeng Zhao, a transmis pe Twitter că problema va fi rezolvată în 30 de minute.

Ulterior, el a revenit, spunând: „Probabil că va dura ceva mai mult decât estimarea mea inițială pentru a rezolva această problemă”.

Problema a fost ulterior rezolvată după circa trei ore şi jumătate, relatează CNBC.

În timp ce acest incident a afectat platforma Binance, Zhao a explicat, într-un alt tweet, că deținătorii „pot retrage în continuare Bitcoin pe alte rețele, cum ar fi BEP-20”.

„Fondurile sunt SAFU”, a adăugat Changpeng Zhao.

Acronimul SAFU (secure asset fund for users) înseamnă „fond de active securizate pentru utilizatori”.  Este vorba despre un fond pe care compania Binance l-a înființat în 2018 pentru a ajuta la protejarea utilizatorilor.

Tot luni, Bitcoin s-a prăbuşit la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020

Aceste probleme de tranzacţionare vin în contextul în care tot luni, 13 iunie, Bitcoin s-a prăbușit cu peste 10%, coborând sub pragul de 24.000 de dolari și ajungând la cel mai scăzut nivel din decembrie 2020.

Cea mai mare criptomonedă a fost afectată de îngrijorările macroeconomice, inclusiv de inflația galopantă.

Binance este cea mai mare bursă de criptomonede din lume. Compania gestionează volume de tranzacționare la vedere de peste 14 miliarde de dolari și aproape 50 de miliarde de dolari în ceea ce privește volumul de instrumente derivate într-o singură zi, potrivit datelor CoinGecko.

Changpeng Zhao este unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume

Cât despre Changpeng „CZ” Zhao (44 de ani), fondatorul și CEO-ul Binance, acesta se afla, potrivit datelor de la începutul acestui an, pe poziţia 11 în topul miliardarilor planetei.

Changpeng Zhao (Sursa: Binance.com)

Averea acestuia a urcat la cel puţin 96 de miliarde de dolari, potrivit indexului Bloomberg al miliardarilor din ianuarie 2022.

Changpeng Zhao se afla atunci pe poziţia a 11-a, averea sa rivalizând cu cea a lui Larry Ellison, fondatorul Oracle.

Changpeng Zhao a crescut într-o familie de imigranți chinezi în Canada și a lucrat în trecut la McDonald’s pentru a contribui la cheltuielile casei. După ce a studiat la Universitatea McGill, a lucrat la Bursa de Valori din Tokyo și Bloomberg.

El a lansat Binance în anul 2017, acesta devenind treptat unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume.

„A aflat despre Bitcoin în 2013, în timpul unui joc de poker, iar apoi s-a decis să se dedice complet domeniului. (…) Și-a vândut chiar și apartamentul pentru a cumpăra Bitcoin”, se arată într-o postare pe blogul companiei Binance.