Bitcoin înregistrează o nouă scădere! Cel mai mic preț după decembrie 2020

Împrumutătorul de criptomonede Celsius interzice noile transferuri de la investitorii neacreditați de pe platforma sa din SUA să câștige recompense pe programul său începând de vineri.

Începând cu 15 aprilie, doar investitorii „acreditați” din SUA vor putea adăuga noi active și câștiga recompense pe platforma Earn a Celsius, a declarat compania. Pentru a fi considerați acreditați în SUA, investitorii trebuie să aibă un venit anual minim de 200.000 de dolari sau o avere netă de peste 1 milion de dolari.

Compania a declarat că toți utilizatorii americani existenți – acreditați sau neacreditați – vor continua să câștige recompense atâta timp cât monedele se află în contul lor Earn înainte de 15 aprilie.

Cei care sunt considerați neacreditați își vor păstra monedele în custodie, unde nu vor câștiga recompense, dar pot continua să facă schimburi, să împrumute și să transfere în cadrul acestor conturi de custodie în funcție de jurisdicția lor locală.

„Așa cum am recunoscut anterior, Celsius a lucrat îndeaproape cu autoritățile de reglementare din întreaga lume. Intenția noastră este de a fi cât mai transparenți cu comunitatea noastră”, a declarat marți compania într-o postare pe blog. „Mai exact, am fost în discuții continue cu autoritățile de reglementare din Statele Unite în ceea ce privește produsul nostru Earn. Ca urmare, vor exista modificări în ceea ce privește modul în care produsul nostru Earn va funcționa pentru utilizatorii cu sediul în Statele Unite.”

Activele vor fi returnate când împrumutul este rambursat

Utilizatorii din SUA care doresc să plaseze monede ca garanție pentru un împrumut deschis înainte de 15 aprilie își vor vedea activele returnate în conturile lor atunci când împrumutul este rambursat, a adăugat compania, scrie Coindesk.

În prezent, compania se confruntă cu mai multe investigații legale din partea autorităților de reglementare din diferite state americane, care susțin că programele sale de creditare și de câștiguri ar putea încălca legile privind valorile mobiliare.

CEL, tokenul nativ al rețelei Celsius, se tranzacționează la 2,62 dolari la ora transmiterii acestei știri, în scădere de la 2,69 dolari în urmă cu 24 de ore, potrivit lui Messari.

Bitcoin se prăbușește sub 25 de mii de dolari

Un mediu macroeconomic slab și riscul sistemic din interiorul spațiului criptografic au cauzat aproape douăsprezece săptămâni succesive de pierderi pentru acest activ.

Bitcoin (BTC) s-a prăbușit sub 25.000 de dolari luni dimineață, pe fondul slăbiciunii mediului macroeconomic și al riscului sistemic din interiorul pieței cripto, arată datele.

Activul a alunecat timp de aproape douăsprezece săptămâni consecutive, scăzând de la aproape 49.000 de dolari în martie 2022 la sub 25.000 de dolari. A dat unele semne de revenire la mijlocul lunii mai, dar datele îngrijorătoare privind inflația din SUA publicate săptămâna trecută nu au contribuit prea mult la atenuarea sentimentului de scădere.

Indicele prețurilor de consum (IPC), cel mai urmărit indicator de referință pentru inflație, a crescut cu 8,6% de la an la an în luna mai, depășind așteptările că va scădea la 8,2% de la 8,3% în aprilie, după cum s-a raportat.

Piețele asiatice au scăzut pe acest fond

Astfel de date au contribuit luni la scăderea piețelor asiatice. Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu aproape 3,5%, Nikkei 225 din Japonia a scăzut cu 3,01%, în timp ce Sensex din India a scăzut cu 2,44%. Contractele futures ale indicelui american Nasdaq, puternic tehnologic, au deschis cu 2% mai jos, în timp ce S&P500 a scăzut cu 1,65%.

Potrivit graficelor de preț, bitcoin a avut un suport puternic la nivelul de 29.000 de dolari, dar căderea sub acest nivel înseamnă acum că criptomoneda ar putea coborî până la maximul din 2017, de aproape 20.000 de dolari.

Lecturile indicelui de rezistență relativă (RSI) – un instrument utilizat de comercianți pentru a calcula amploarea mișcării prețului unui activ – au scăzut sub 30, sugerând că ar putea avea loc o inversare a tendinței, deoarece cumpărătorii pe termen scurt reacționează la datele tehnice.

În altă parte, creditorul Celsius a întrerupt retragerile, invocând „condițiile extreme de pe piață”, ceea ce a alimentat îngrijorarea cripto twitter că această companie ar putea să nu aibă suficientă lichiditate pentru a-și plăti deponenții, mai arată sursa anterior citată.