Produsele electronice şi hainele au preţuri mult mai mici peste Ocean, iar dacă vrei să profiţi de Black Friday poţi face acest lucru mai ales dacă magazinele respective livrează şi în România. 

Majoritatea magazinelor precum Amazon, Bestbuy sau Walmart din SUA sau Alibaba şi Aliexpress din China livrează produse în întreaga lume, inclusiv România. Costul livrării de pe Amazon, spre exemplu, poate fi văzut aici. Există de asemenea companii care te ajută să aduci produsele în ţară de la magazine care nu livrează în România. Unul dintre aceste servicii este e-zshipping.com

Tariful practicat pentru un colet de 2 kg este de 130 de lei. “Taxele vamale vor fi plătite de către destinatar funcţie de calculul făcut de către vamă pe bază declaraţiei expeditorului. Acestea sunt taxele de import aplicabile în Uniunea Europeană, ele fiind achitate de către noi în momentul procesării vamale şi adăugate la valoarea de ramburs a coletului, acesta fiind insoţit de către chitanţa eliberată de autorităţi”, se arată pe site-ul companiei e-zshipping.
Un produs comandat din SUA sau China ajunge de regulă în ţară în 21 de zile. Magazinele online oferă clienţilor posibilitatea să urmărească coletul.

În România, persoanele care achiziţionează produse online cu valoare sub 150 de euro nu plătesc taxe vamale, dar plătesc TVA. 

Dacă valoarea produsului este mai mică de  50 de euro, nu se plătesc taxe suplimentare. Pentru achiziţiile cu valori mai mari (de peste 150 de euro), cumpărătorii din România plătesc numai taxa pe valoare adăugată, atunci când produsul provine din Uniunea Europeană. 

Dacă produsele de valoare mare sunt achiziţionate din afara spaţiului comunitar, taxele vamale variază şi sunt conforme cu reglementările. Valoarea în vamă la care se aplică taxele vamale este preţul efectiv plătit pentru achiziţionarea bunurilor, care rezultă din preţurile înscrise în facturi sau alte documente fiscale echivalente.