Producătorul românesc de soluții de securitate cibernetică devine astfel primul jucător din industrie care creează o soluție completă împotriva amenințărilor informatice pentru toate dispozitivele – Internet of Things -, în contextul în care tot mai multe terminale ce nu permit instalarea unui antivirus se conectează la Internet.

’’În piața globală s-a depășit de mult etapa în care singurele dispozitive conectate la Internet erau computerul și telefoanele mobile. Studiile noastre arată că 31% dintre americani își conectează cel puțin un dispozitiv casnic, iar 9% dintre aceștia au un alt terminal decât televizorul conectat la Internet. Vorbim de dispozitive de supraveghere, termostate, electrocasnice de bucătărie sau sisteme automate pentru casă. Am văzut astfel ca absolut necesară dezvoltarea unei soluții de securitate care să le protejeze pe toate acestea și am început să lucrăm la Bitdefender BOX acum mai bine de un an de zile’’, a precizat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, Bitdefender.

Bitdefender alocă doar pe piața din SUA un buget de promovare de peste 5 milioane de dolari, în primul an, pe acest produs, care va ajunge propriu-zis la clienți în ianuarie 2015.

Lansarea oficială va avea loc la sfârșitul lui ianuarie, în Statele Unite ale Americii. Planul de lansare include după piața americană, câteva piețe din Europa de Vest.

Bitdefender BOX este un mix ingenios de hardware și software, prezentat într-o carcasă cu un design minimalist, care oferă un nivel de protecție inovator pentru toate lucrurile și persoanele care trec pragul unei case.

Gradul complex de protecție la nivel de rețea previne orice tip de amenințare chiar dinainte de a ajunge pe dispozitivele inteligente care ne înconjoară acasă. Totodată, Bitdefender BOX este dotat și cu tehnologii anti-furt, care previn pierderea sau furtul dispozitvelor, dar și funcții de tune-up, care optimizează și actualizează sistemele de operare pentru a asigura o funcționare cât mai bună.