Raportul a luat în calcul rezultatele a douăzeci şi două de produse de securitate, în ceea ce priveşte nivelul de protecţie asigurat, repararea sistemului după o infecţie şi performanţă. BitDefender Internet Security 2011 a obţinut cele mai bune rezultate, alături de un alt produs ce are la bază tehnologii BitDefender. De asemenea, a fost singurul care a primit punctajul maxim pentru protecţia sistemului.

Acest rezultat certifică poziţia BitDefender ca lider în tehnologii de securitate şi vine la scurt timp după performanţele obţinute de acelaşi produs la testările AV Comparatives.

“BitDefender a oferit cea mai bună protecţie în timpul testelor efectuate în primul trimestru al anului 2011. Mai mult decât atât, produsul  a înregistrat punctaje bune şi la curăţarea sistemelor infectate, fără a încetini prea mult sistemul şi cu puţine raportări  fals-pozitive. Este o performanţă notabilă",  a declarat Andreas Marx, CEO al AV-Test. 

“Testele tehnice realizate de  AV-Test sunt un feedback foarte important pentru noi, astfel că rezultatele superioare obţinute reprezintă o garanţie că suntem pe direcţia cea bună.Ţinând cont că de curând tehnologiile BitDefender au ocupat patru locuri în top 7 al celor mai bune produse de securitate la testările AV Comparatives, putem spune că aceste rezultate demonstrează poziţia noastră de lideri în soluţii de protecţie a datelor”, a declarat Viorel Canja, şeful Laboratoarelor BitDefender.