Ceea ce am auzit aseară la Digi 24 m-a dus din nou cu gândul la obsesia autorităților pentru reluarea slujbelor în biserică, la ceea ce scriam la începutul măsurilor:

Ce s-a spus aseară:

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi 24: Ar putea exista libertatea de a organiza slujbe în interior?

Premierul Ludovic Orban: Asta sub nicio formă.

Premierul Ludovic Orban: Nu mă pricep, sincer, și ce a apărut în spațiul public ca și norme care sunt gândite de la nivelul INSP și al comisiei de la nivelul Ministerului Sănătății sunt chestiuni care au la bază eliminarea riscului de transmitere a virusului.

Ce prevăd normele de siguranță? Le puteți citi aici, dar eu o să dau un singur exemplu: accesul persoanelor în lăcașul de cult se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 mp per persoană.

În schimb la locul de muncă, dacă stai la birou, trebuie să ai o distanță de 1,5 metri între angajați.

La școală trebuie să ai doar 10 elevi într-o clasă. În cazul hotelurilor, folosirea lifturilor va fi făcută doar dacă este strict necesar și numai de către cel mult două persoane o dată, care vor purta maști de protecție în tot timpul folosirii liftului. Este recomandabil ca cele două persoane să fie din aceeași familie. Nimic despre supermarketuri, sau magazine de bricolaj.

Citește continuarea pe evz.ro