Potrivit companiei, anul trecut, biletele de avion au fost cele mai cumpărate produse, volumul vânzărilor a crescut cu aproximativ 19% față de anul 2016. Prețul mediu pe bilet a fost de 134 euro, cel mai scump bilet costând 7.400 euro pentru un zbor Tokyo – București – Tokyo. Cel mai ieftin bilet a costat 2,98 euro pe ruta Milano – București. Cea mai mare rezervare a fost făcută pentru un grup de 48 de persoane cu plecare din Budapesta și cu destinația Tokyo, totalizând 25.000 euro. 

Cei mai mulți dintre turiștii care au călătorit cu avionul au ales bilete ale companiilor Wizz Air, Tarom, Blue Air, Ryanair, ale grupului Lufthansa sau Air France KLM. Destinațiile preferate de români în 2017 au fost Italia, Marea Britanie, Germania, Spania, Franța, Belgia, Grecia, Elveția, Portugalia.

Destinațiile cu cea mai dinamică evoluție în ceea ce privește biletele de avion au fost Islanda (+68%), Maroc (+71%), Israel (+56%) și Finlanda (+45%). Totodată, în anul 2017, numărul biletelor de avion cu destinația România a fost mai mare cu 29%, destinațiile principale fiind București, Iași, Cluj și Timișoara.

Prețul mediu al vacanțelor vândute a crescut cu 14,5%

În anul 2017, românii au plătit în medie 530 euro de persoană pentru o vacanță și 212 euro de persoană pentru un city break. Cea mai scumpă vacanță a costat 4575 euro (4 persoane, 9 nopți, zbor dus-întors și hotel) și a avut ca destinație sudul Spaniei, Costa del Sol.

Cele mai populare destinații de city break sunt Roma, Barcelona, Paris, Milano, Dubai, Veneția, Londra, Amsterdam, Praga. De asemenea, în anul 2017, 78% din rezervările de bilete de avion au fost plătite cu cardul, în creștere cu 6 puncte procentuale față de anul 2016. Pentru anul 2018, Vola estimează o creștere de peste 30% pentru agenția din România. În prima lună a anului, când Vola.ro a derulat campania „Ieftinuarie” cu cele mai mici prețuri din an la bilete de avion, agenția a înregistrat deja o creștere față de luna ianuarie a anului trecut.