Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că este prima dată când litoralul românesc este plin, de Paşte, apreciind că la slujba de Înviere oficiată pe plajă la Constanţa au asistat 10.000 de persoane.

Udrea a apreciat că programele „Lumină la malul mării” şi „Paştele în Bucovina”, derulate de Ministerul Turismului, s-au bucurat de succes, adunând mii de turişti atât pe litoral, cât şi în Bucovina.

„Litoralul e plin, este pentru prima dată când de Paşte este plin şi sperăm ca acest lucru să fie transformat într-o tradiţie. Şi celălalt proiect de sărbători, pentru Bucovina, s-a bucurat de un mare succes, Bucovina a fost plină de turişti. Ambele proiecte au fost un succes şi asta ne încurajează, ne îndeamnă să avem noi iniţiative pentru turişti pe litoral, să încercăm să depăşim concurenţa”, a declarat Elena Udrea.

Ea a susţinut că peste 10.000 de persoane au asistat la slujba de Înviere oficiată de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, pe plaja din Constanţa, şi a estimat că duminică s-au aflat pe litoral circa 12.000 de turişti.

„Vom încerca să aducem turişti în week-end pe litoral, cu avionul din Bucureşti şi din alte oraşe din ţară”, a mai spus ministrul Turismului.

Întrebată dacă preşedintele Traian Băsescu a fost invitat pe litoral sau dacă a venit din proprie iniţiativă, Udrea a răspuns că ministerul pe care îl conduce a invitat la mare „toate oficialităţile”.

„Am auzit şi noi din presă că preşedintele va trece pe aici”, a spus Udrea.

Ea a explicat că motivul pentru care l-a invitat pe Bregovic să susţină concertul de la Mamaia este legat de faptul că acesta foloseşte motive din folclorul românesc.

„Ne bucură să avem un oaspete care recunoaşte folclorul şi îl foloseşte în muzica sa. Ne-am bucurat să oferim acest concert tuturor celor care sunt pe litoral. Ne dorim să vină şi în Bucovina şi să participe şi la alte proiecte pe care ministerul le va derula”, a adăugat Elena Udrea.

Sursa: Mediafax