Oricine, si mai ales persoanele active, tinere, isi doreste un obiect care sa atraga atentia, dar si performant tehnologic. Un accesoriu fiabil si in acelasi timp deosebit. Un obiect care sa spuna ceva despre cel care-l poseda, pe care sa fie mandru sa-l scoata din buzunar sau din poseta si, totodata, a carui folosire sa-l satisfaca.

Obiectul trebuie sa aiba functii complete, dar si sa ia ochii si, mai ales, sa fie foarte recent. Cu cat mai nou si mai neobisnuit este un obiect, cu atat e mai putin probabil ca cei din jur sa aiba acelasi lucru si iata indeplinit unul din celelalte deziderate ale oricarei persoane trendy, adica unicitatea, singularitatea. Se poate intampla si altfel, ca, printr-un asemenea accesoriu tehnologic modern, posesorii sa-si afirme cu forta apartenenta la un grup.

Iata de ce, in ultimul timp, unele dintre cele mai intreprinzatoare firme din domeniul tehnologic au pus accentul pe impletirea dintre inovatia tehnologica si moda. Evident, constructorii de telefoane mobile s-au aflat in primul val. Modurile de actiune au fost diverse. Siemens s-a asociat cu Escada si a conceput telefonul SL65, catalogat de cei care l-au lansat drept accesoriul ideal pentru flirt. Obiectul, dincolo de a fi utilitar in sine, este destinat sa atraga privirile, sa fie pretext de initiere a unui dialog. Bijuteria tehnologica este dublata si de adevarate siraguri de perle naturale, argint, zirconiu. Telefonul este comercializat, incepand din aceasta vara, in magazinele Escada si in magazinele de specialitate, pe portalul Escada E-Shop la www.escada.com si pe site-ul Siemens Webshop la www.siemens-mobile.de. Telefonul a invadat, asadar, terenul rezervat al hainelor, bijuteriilor si parfumurilor, gasindu-si locul potrivit printre acestea, in vitrinele magazinelor de moda. Dar pentru a reusi sa se integreze in ambient, trebuia sa arate intr-un anume fel. Din aceeasi preocupare si atentie pentru design, tot Siemens a lansat, la sfarsitul primaverii, telefonul SF 65.
Precursor al miscarii de apropiere dintre tehnologie si moda, liderul Nokia considera atat de importante moda si influentele sale, incat a lansat o intreaga colectie de telefoane, o gama denumita chiar fashion, in culorile rosu, negru, alb. Lansarea a fost acompaniata de un eveniment fastuos, intitulat Totally Fashion, organizat in Shanghai. Creatorii de la Nokia se declara inspirati de eleganta si farmecul fascinant exercitat de exuberanta anilor ‘20.

Depasind limitele designului traditional al telefonului mobil, colectia imbina vechiul stil art deco cu modernismul avangardist. Influente stilistice, precum fluiditatea si mobilitatea, culoarea, geometria, simtul detaliului si grafica, au constituit sursa de inspiratie ce a stat la baza colectiei.

Cel mai surprinzator din aceasta gama nu are aer de telefon: Nokia 7280, prin linia sa fin conturata si aspectul atragator, un design revolutionar, are in loc de tastatura traditionala un sistem discret, fara butoane. Finisajul rafinat, cu reflexe stralucitoare, cu piele si oglinda, adauga stil si clasa acestui dispozitiv. Intentiile creatorilor sai sunt evidente si declarate inca de la lansare. El este descris ca “perfect pentru a fi etalat la cocktail-uri; Nokia 7280 este astfel conceput incat sa devina punctul de atractie si subiectul de conversatie al oricarei serate de inalta tinuta.” Cat despre modelul 7270, el “s-a inspirat in conturarea liniei designului sau din alura stralucitoare, in stilul Gretei Garbo, al anilor ‘20.”


Daca va aflati la cumparaturi in New York, Paris sau Shanghai, o a doua parere se afla la doar cateva click-uri distanta, datorita camerei VGA incorporate. Transformarile marimilor de haine sau de pantofi se pot face cat ai clipi cu ajutorul aplicatiei inteligente Converter. Nokia 7260 este din crom si otel si imbina stilul art deco cu designul de tip industrial.

“Pentru a se bucura intr-adevar de succes la nivel global, produsele si serviciile mobile trebuie sa fie intuitive si usor de utilizat – un lucru numit “tehnologie umana”“, spune Pertti Korhonen, Chief Technology Officer la Nokia. Urmarind acest obiectiv, se va continua cooperarea la nivel global cu specialisti din domeniul tehnologic, designeri, operatori si utilizatori, pentru ca tehnologia, functionabilitatea si designul sa se imbine armonios.

Telefoane mobile:



Nokia 7280

500 euro

Veritabil accesoriu de moda, telefonul mobil Nokia 7280 are linii subtiri si sublime. Finisare stralucitoare cu aspect lacuit. Aparat foto VGA. Numerotare fara taste, mai discreta. Curelusa sic si etui de transport. Folosind serviciul Nokia Collector, se pot transfera fotografiile, sunetele de apel, imaginile de fundal, muzica si clipurile video preferate intre telefonul Nokia 7280 si computerul personal. Pentru a experimenta un serviciu de handsfree (convorbiri cu casti) la moda, se poate instala pachetul Wireless Image Headset. Nokia 7280 este telefonul visat de toti cei care vor sa fie in pas cu moda.



Nokia 7270

400 euro

Mobilul 7270 este un telefon Art Deco in toate detaliile. Indraznetul si stilatul terminal s-a inspirat in conturarea liniei designului sau din alura stralucitoare, in stilul Gretei Garbo, a anilor ‘20. Incastrat intr-o carcasa gravata, din otel inoxidabil, acest design adaptabil scoate
in evidenta imbracamintea celui care-l poarta, asortandu-i un ambalaj din material textil, curelusa si husa din piele, care sa reflecte stilul si dispozitia in care se afla. Are aparat foto VGA, aplicatie convertor (convertirea marimilor de haine si incaltaminte), model rabatabil, radio FM si casca Fashion.



Nokia 7260

250 euro

Abordand o linie cu accente de crom si otel, conceptul de imbinare a stilului art deco cu designul de tip industrial va deveni cu siguranta un element cu mare trecere in lumea celor interesati de capriciile modei. Pentru a iesi in evidenta din mijlocul multimii, utilizatorii isi pot improspata stilul telefonului lor Nokia 7260 adaugandu-i accesorii indraznete, precum curele si huse elegante. Persoanele mondene, care calatoresc mult, ii pot suna pe cei de acasa fara probleme, gratie operarii in banda tripla a telefonului, sau pot trimite imagini ale celebritatilor prin intermediul camerei integrate VGA.






Siemens SL65 Escada

749 euro

Inspirat din aroma parfumului Escada Rockin