„Am discutat cu Bianca acum câţiva ani, în Canada, când ne-am antrenat împreună o dată. I-am spus că trebuie să nu mai joace la junioare. Voia să joace mai mult, dar i-am spus că este pregătită să ridice nivelul. Şi după cum se vede, se descurcă minunat. Cred că aleargă foarte bine, loveşte mingea puternic şi este o luptătoare. Sunt convinsă că poate creşte mult şi curând va urca în clasament”, a spus Halep, potrivit site-ului WTA.
La doar 18 ani, Bianca Andreescu a produs una dintre cele mai mari surprize din acest an în tenisul mondial. Jucătoarea cu origini române a trecut de Elina Svitolina, locul 6 WTA, şi s-a calificat în finala turneului de la Indian Wells.
Adversara ei din ultimul act va fi germana Angelique Kerber, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 8, care a trecut cu 6-4, 6-2, de Belinda Bencic din Elveţia, locul 23 WTA, după o partidă de 77 de minute.
În acest moment, Andreescu a urcat pe locul 33, iar un succes duminică o va propulsa pe locul 24 WTA.
Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.