O nouă fabrică va fi construită în Argeș

În cursul acestui an, Beyçelik Gestamp, o companie multinațională cu origini turcești și spaniole, va inaugura o nouă unitate de producție în România. Această fabrică va fi amplasată în apropierea locației actuale din comuna Dârmănești (Argeș). Fabrica se va afla la o distanță de 20 de kilometri față de Pitești.

Construcția noii fabrici este în stadiul final, iar se preconizează că vor fi recrutați aproximativ 200 de angajați.

Fabrica nouă va ocupa o suprafață de 22.000 de metri pătrați. Ea va fi dedicată producerii de componente auto destinate atât pentru Dacia, cât și pentru Ford Otosan.

Investiție foarte bună pentru comunitate

Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești, a menționat că viitoarea fabrică ce va fi deschisă în acest an reprezintă o investiție foarte bună și importantă pentru comunitate.

În ceea ce privește impozitele, se estimează că vor fi aproximativ un milion de lei anual. La ele se vor adăuga impozitele pe salarii.

fabrica uzina roboti industriali
Imagine dintr-o fabrică modernă / SURSA FOTO: Unsplash – Simon Kadula

Beyçelik Gestamp a primit acum câțiva ani o ofertă din Bulgaria pentru a deschide o nouă fabrică. Bulgarii au oferit concesionarea gratuită a terenului pentru câteva zeci de ani.

Totuși, directorul local al fabricii a refuzat oferta pentru că a dorit să se extindă la Dârmănești.

„Viitoarea fabrică ce va fi deschisă în acest an la Dârmănești este o investiție foarte bună și importantă pentru comunitate. Legat de impozite, este vorba de un milion de lei anual, la care se adaugă impozitele pe salarii.

Cei de la Beyçelik Gestamp au primit acum câțiva ani ofertă din Bulgaria pentru a deschide o nouă fabrică, bulgarii punându-le la dispoziție și concesionarea gratuită pentru câteva zeci de ani a terenului. Însă directorul de aici al fabricii i-a refuzat pentru că a dorit să se extindă la Dârmănești”, spune Emilian Ciolan, primarul comunei Dârmănești (Argeș).

Fabrica de la Dârmănești a ajutat comunitatea

Potrivit afirmațiilor sale, în cadrul fabricii actuale din Dărmănești, care este în funcțiune de câțiva ani, au fost recrutați un număr semnificativ de persoane care primeau anterior ajutoare sociale.

Fabrica actuală din Dârmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale, ceea ce reprezintă un alt mare beneficiu pentru comunitate.

El a adăugat că salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este considerat foarte bine.

„La actuala fabrică de la Dârmănești au fost angajați 260 dintre cei 290 de beneficiari de ajutoare sociale, ceea ce este un alt mare beneficiu pentru comunitate. Iar salariul lunar mediu net este de aproximativ 2.500 lei, ceea ce este foarte bine”, adaugă Emilian Ciolan.

Cifră de afaceri de peste 400 milioane de lei

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Finanțelor, în anul 2022, fabrica din Dârmănești a înregistrat o cifră de afaceri netă de 408 milioane de lei. Profitul net a fost de 8,1 milioane de lei.

De la achiziționarea fabricii din Dârmănești de către grupul Beycelik Gestamp, s-a observat o expansiune a spațiilor de producție și logistică. Ele au crescut de la 5.000 de metri pătrați la 25.000 de metri pătrați.

„Am crescut de asemenea cifra de afaceri a companiei, cât și numărul angajaților. Ca o concluzie, activitatea noastră din România a evoluat într-un mod foarte pozitiv”, precizează reprezentanții companiei.