Citroën aduce modelele C3 și ë-C3 și în România

În toamna lui 2023, Citroën a lansat noua generație de modele C3. Acestea sunt acum disponibile și pe piața din România, în variantele pe benzină și electrică.

Prețul de pornire pentru modelul C3 pe benzină (1,2 litri, 100 CP, cutie manuală cu 6 trepte) este de 16.500 de euro (TVA inclus) pentru echiparea You.

Pentru varianta electrică ë-C3, prețurile încep de la 23.300 de euro (TVA inclus). Aceasta este catalogată de francezi drept cea mai accesibilă mașină electrică produsă în Europa. Cea mai ieftină variantă a modelului C3 poate fi achiziționată la prețul de 14.990 euro.

Motorul electric al versiunii electrice are o putere de 83 kW, echivalentă cu 113 CP.

Citroen e-C3
Citroen e-C3 / SURSA FOTO: Citroen
Citroen C3, interior, volan
Citroen e-C3, interior / SURSA FOTO: Citroen

Cât despre varianta electrică, aceasta este echipată cu o baterie de 44 kWh și oferă o autonomie maximă de 320 de kilometri (WLTP). Citroën ë-C3 este propulsat de un motor electric de 113 CP și poate atinge o viteză maximă de 135 km/h.

În ceea ce privește încărcarea bateriei, modelul vine cu două opțiuni: AC la 7 kW sau 11 kW. Încărcarea bateriei de la 20% la 80% ar trebui să dureze aproximativ 3 ore la o priză de 11 kW și 4 ore la 7 kW.

Citroen C3, stație de încărcare
Citroen e-C3, stație de încărcare / SURSA FOTO: Citroen
Citroen e-C3
Citroen e-C3 / SURSA FOTO: Citroen

Anul acesta, va fi disponibilă și motorizare Hybrid 100

În cursul acestui an, va fi disponibilă și motorizarea Hybrid 100. Aceasta va asigura un consum de carburant redus, în special în condiții urbane, unde poate funcționa pe o perioadă de până la 50% electric.

Printre tehnologiile incluse în noul C3 se numără suspensia cu perne hidraulice progresive, furnizată ca dotare standard. În interior, display-ul de 10 inci al sistemului de navigație și sistemul de aer condiționat sunt de asemenea echipamente standard.

Noul Citroën C3 și e-C3 măsoară 4,01 metri în lungime, ceea ce îl plasează la limita inferioară a segmentului B sau la limita superioară a segmentului A. Modelul Citroen vine echipat cu o serie de sisteme de asistență, printre care unele deja obligatorii: avertizarea activă de părăsire a benzii, recunoașterea semnelor de limitare a vitezei și comutarea automată a fazei lungi.

Citroën C3 și e-C3 vor fi disponibile în două versiuni de echipare, You și Max.