Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a realizat in primele trei luni ale acestui an investitii de 1,1 miliarde de euro in Europa de Est pentru a lupta impotriva crizei financiare.

BERD a mai anuntat ca intentioneaza sa realizeze investitii de 7 miliarde de euro, in 2009. In urma cu un an, BERD a alocat 5,1 miliarde de euro pentru investitii in tarile est-europene.

„BERD a raspuns impactului pe care l-a avut criza globala mondiala in tarile din Europa de Est prin majorarea investitiilor programate pentru primul trimestru al anului”, a anuntat institutia.

„Finantarea oferita de banca a ajuns la 1,1 miliarde de euro in primul trimestru al anului, mai mult cu 64% fata de perioada similara a anului trecut, cand a fost de 678 de milioane de euro”, au mai spus reprezentantii bancii.

Luna trecuta, BERD, Banca Europeana de Investitii si Banca Mondiala au anuntat ca vor realiza investitii de 24,5 miliarde de euro pe perioada a doi ani in Europa Centrala si de Est, pentru a contracara efectele crizei financiare globale in statele din regiune.

Sursa: TODAYonline