Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat că dacă angajaţii companiilor feroviare de stat nu vor renunţa la anumite sporuri se poate ajunge în situaţia în care ministerul să nu poată plăti salariile.

„Le-am spus de atâtea ori: «Fraţilor, dacă vrem să ţinem cu ambiţie la tot felul de sporuri, e posibil ca mâine să nu mai avem salarii pentru cei care trebuie să ducă activitatea. Hai să vedem dacă putem creşte veniturile şi să mai scădem din cheltuieli». Abia acum 2 săptămâni am ajuns la o întelegere parţială cu sindicatele”, a spus Berceanu.

El a adăugat că directorii de la CFR Călători şi CFR SA, precum şi majoritatea membrilor din Consiliul de Administraţie, au fost propuşi de PSD. „Numai la CFR Marfă, care nu are probleme atât de mari, e un director propus de PDL”, a adaugat ministrul.

Berceanu a afirmat că traficul a fost reluat, după ce mai multe trenuri au fost blocate, azi, din cauza unei greve spontane la CFR.

Subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a declarat că salariile restante la CFR au fost plătite marţi, dar, din cauza sistemului informatic, nu au ajuns la angajaţii CFR.

SURSA: Mediafax

DETALII:
Citeşte şi Grevă surpriză la CFR.