La CFR veniturile au fost, în 2009, mai mici cu 50% faţă de 2008, a spus ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. Anul acesta, dacă veniturile vor creşte, nu se vor face disponibilizări.

El a arătat că dacă ar fi crescut veniturile nu ar fi fost nevoie de reduceri de personal sau diminuări de salariu.

“Dacă vom creşte veniturile la CFR nu vom face disponibilizări. Veniturile vor creşte dacă toţi călătorii vor cumpăra bilet de la casa de bilete, nu de la naş, dacă nu se va mai fura motorină de la locomotivele diesel sau dacă liderii de sindicat nu vor mai avea maşini, telefoane şi sedii”, a spus Berceanu.

Acesta a afirmat că o serie de cheltuieli s-ar putea reduce şi de la ceferiştii pensionari şi rudele acestora care beneficiază de transport gratuit pe calea ferată.

Ministrul Transporturilor a mai spus că, în momentul în care strategia CFR va fi finalizată, va chema liderii de sindicat la negocieri.“Trebuie să fim parteneri sociali şi la bine şi la rău”, a opinat Berceanu.

El a menţionat că o altă soluţie prin care se puteau evitate disponibilizările de la CFR ar fi fost majorarea TVA. “Faceţi o cerere să mărim TVA de la 24% la 26% dacă vreţi să nu tăiem salariile ceferiştilor pentru că altfel acum plătim salariile lor din buzunarul românilor”, a mai spus Berceanu.