Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, i-a schimbat din funcţie pe directorii aeroporturilor Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), Gabriel Ţară şi, respectiv, Ştefan Mladin, numind în locul lor pe Sorinel Ciobanu şi George Mihalcea.

Astfel, Sorinel Ciobanu este noul director al Aeroportului Otopeni, iar George Mihalcea al Aeroportului Băneasa, scrie Mediafax.

Berceanu: „Schimb directori buni, cu unii şi mai buni”

„Am decis să schimb directorii de la aeroporturile Băneasa şi Otopeni nu pentru că am să le reproşez ceva foştilor directori, însă eu, în general, schimb directorii buni cu unii şi mai buni”, a spus Berceanu.

Potrivit ministrului, noii directori vor trebui să schimbe modul de organizare al anumitor activităţi, să rezolve problemele dintre taximetrişti şi „bişniţari”, să crească calitatea serviciilor şi să colaboreze pentru a finaliza fuziunea celor două aerogări.

Cu metroul sau cu trenul până la Otopeni

Berceanu a prezentat şi o serie de proiecte pentru dezvoltarea aeroporturilor. Astfel, pentru linia de metrou până la Otopeni vor fi investiţi iniţial 300 de milioane de euro de la Banca Japoneză de Investiţii, urmând ca până la valoarea totală a proiectului, de un miliard de euro, ministerul să atragă resurse financiare de la bănci.

De asemenea, ministerul intenţionează să construiască o linie feroviară între Gara de Nord şi Otopeni, urmând ca în zona în care în prezent nu există infrastructură feroviară să fie construit un tunel subteran.

„Accesul de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni îl vom lansa prin parteneriat public-privat, astfel încât să existe un plan coerent de dezvoltare pentru aeroport”, a afirmat Berceanu.

Ce vor noii directori

Gheorghe Mihalcea, noul director al Aeroportului Băneasa, a fost surprins de numirea în funcţie. „Recunosc că am fost de două ori pe anul ăsta în aeroport şi am rămas şocat de cum arată”, a spus Mihalcea.

Sorinel Ciobanu, noul director al Aeroportului Otopeni, a declarat că şi-a propus să doboare recorduri. „Vreau să cresc traficul, pentru că românilor le place să călătorească, dar nu au cu ce. Eu am adus companiile low cost la Băneasa”, a spus Ciobanu.

SURSA: Mediafax