Vânzările de proiectoare cu rezoluţie HD au înregistrat cea mai bună evoluţie, BenQ deţinând pe acest segment o cotă de 65% pe piaţa românească.

„Primele trei trimestre ale anului ne-au adus, pe lângă o creştere pe segmentul proiectoarelor cu rezoluţie WXGA, utilizate cu preponderenţă în segmentul office şi o evoluţie foarte bună pentru proiectoarele utilizate acasă, ceea ce demonstrează faptul că tot mai mulţi consumatori îşi doresc imagini la calitate cinematografică în propria locuinţă”, spune Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România.

Comparativ cu perioada similară a anului trecut, BenQ a obţinut în primele trei trimestre 2012 o creştere de trei ori mai mare a vânzărilor de proiectoare Home Cinema. Totodată, BenQ se situează pe prima poziţie şi pe segmentele vânzărilor de proiectoare XGA şi WXGA, cu o cotă de piaţă de 34.2%, respectiv 55,2%.  

 „Din punctul de vedere al distanţei de proiecţie, BenQ este lider atât pe segmentul modelelor care proiectează de la distanţă scurtă, destinate mediilor educaţionale şi de business, cu o cotă de 40,15%, cât şi pe cel al proiectoarelor cu distanţă de proiecţie normală, având o cota de piaţă care se ridică la 41,70%”, a mai spus Dragoş Salamac.

Pe segmentul proiectoarelor 3D Ready, BenQ deţine poziţia de lider în primele nouă luni ale anului cu o cotă de piaţă de 75%. Pe aceeaşi poziţie se situează şi în ceea ce priveşte proiectoarele cu posibilitate de conectare la reţea, având o cotă  de 38%, respectiv 45% pe segmentul proiectoarelor stand alone.   

BenQ România îşi propune consolidarea poziţiei de lider pe piaţa românească de proiectoare focalizându-se pe segmentele de proiectoare cu cel mai mare potenţial în următoarea perioadă: home şi office.