Turner Broadcasting System (TBS) şi-a anunţat planurile privind programele şi dezvoltarea companiei pentru 2010 pentru cele trei canale pe care le difuzează pe piaţa din România: Cartoon Network, Boomerang, TCM (Turner Classic Movies).

Astfel, compania are în plan lansarea de noi producţii pe cele trei programe, cele mai multe noutăţi fiind pregătite pentru Cartoon Network, postul reprezentantiv al Turner în România.

Compania a mai anunţat că ratingul Cartoon Network a crescut cu 17% în fiecare an, acesta rămânând şi în 2009 canalul numărul unu în România dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 15 ani. Cartoon Network a înregistrat astfel, anul trecut, o cotă de piaţă de 40% din piaţa canalelor pentru copii din România, în vreme ce Disney, concurentul direct, a înregistrat o cotă de doar 34%.

De asemenea, Cartoon Network a rămas canalul pentru copii cu cea mai mare audienţă în 2009. În medie, 73% din copii cu vârste între 4 şi 15 ani cu acces la televiziune prin cablu şi satelit, au urmărit în fiecare lună Cartoon Network. Aceste date se traduc prin 1,62 milioane de copii, în comparaţie cu Disney, care a avut o audienţă de1,18 milioane.

Pentru 2010, Turner a anunţat lansarea de noi seriale pe postul Cartoon Network. Printre acestea se numără Hero 108, Ben 10 şi Forţa Extraterestră sau Star Wars: Războiul Clonelor şi Bakugan.

Boomerang, cel de-al doilea post desicat copiilor, va difuza noi serii din serialele de animaţie clasice. Astfel, Turner aduce serialele cele mai noi din Pantera Roz şi prietenii, Ursuleţul Paddington, Garfield şi Duck Dodgers.

În ceea ce priveşte postul TCM, reprezentanţii Turner au anunţat că acesta aduce peste 90 de filme noi, printre care The Man in The Moon, Blame it on Rio, Canadian Bacon. Premiere vor fi şi în ceea ce priveşte conţinutul original TCM, respectiv documentare şi interviuri în exclusivitate cu actori şi regizori faimoşi precum Meryl Streep sau Quentin Tarantino.

Filiala TBS din România şi-a început activitatea în 2008. Posturile TBS din România sunt preluate de aproape 160 de operatori locali, printre care RCS, UPC, Romtelecom, sau DCS.