"Armata va fi disponibilă pentru a întări nivelul de securitate", a declarat şeful guvernului belgian într-o conferinţă de presă, la încheierea unui reuniuni a consiliului de miniştri, care a adoptat 12 măsuri pentru ameliorarea luptei împotriva terorismului, între care crearea unor secţiuni speciale în închisori pentru izolarea deţinuţilor consideraţi radicalizaţi.

Guvernul a decis că va putea face apel la armată atunci când nivelul de alertă ajunge la trei, pe o scară din patru, a precizat ministrul de interne, Jan Jambon. Este o premieră de la valul de atentate comis de Celulele Comuniste Combatante (CCC) din Belgia, în anii '80.

Guvernul a decis joi seara să crească la trei nivelul de alertă în întreaga ţară, deşi "nu a existat o ameninţare precisă şi concretă cu atentat".

"O companie de 150 de militari va fi pregătită să intervină în locuri' ce vor fi desemnate de către autorităţi, a declarat Jan Jambon. 'Este vorba de trupe de comando, care vor putea să deţină arme', a precizat ministrul apărării, Steven Vandeput. 'Desfăşurarea acestor trupe se va putea face rapid (…) şi pe perioada pe care guvernul o va considera necesară", a precizat ministrul apărării.

Două persoane au murit şi o alta a fost rănită joi într-o operaţiune a poliţiei împotriva unor presupuşi terorişti în oraşul Verviers din estul Belgiei.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: