Werner Hoyer se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloş şi cu alţi politicieni, reprezentanţi guvernamentali de rang înalt şi importanţi oameni de afaceri. În 2015, BEI a acordat României împrumuturi de 228 milioane de euro, astfel încât totalul creditelor din ultimii cinci ani (2011 – 2015) se ridică la 2,6 miliarde de euro. În ultimii ani, BEI a sprijinit investiţii în toate sectoare precum transporturi, comunicaţii, energie şi mediu.

Banca Europeană de Investiţii, cu sediul în Luxemburg, a fost constituită prin Tratatul de la Roma din 1958. Acţionarii BEI sunt statele membre ale Uniunii Europene, iar accentul principal al activităţilor de creditare ale BEI este pus pe finanţarea de proiecte ce promovează o dezvoltare regională echilibrată şi coeziunea economică şi socială într-o Uniune Europeană extinsă.

În 2015, Banca Europeană de Investiţii a acordat credite în valoare de 77,5 miliarde de euro, per capita, principalul beneficiar al investiţiilor BEI fiind Slovenia, cu 2.125 de euro, în timp ce România şi Bulgaria se situează pe ultimele locuri, cu 20 de euro per capita, şi, respectiv, 19 euro per capita, mult sub media din UE, de 408 euro per capita.