Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) şi grupul Fiat au semnat, marţi, un acord privind o finanţare de 400 de milioane de euro destinată proiectelor de cercetare şi dezvoltare ale producătorului auto italian, care a fost aprobată de conducerea instituţiei financiare în luna martie.

Finanţarea este acordată în cadrul programului European Clean Transport Facility (ECTF), prin care BEI susţine proiecte ale producătorilor auto europeni care au rolul să reducă emisiile de dioxid de carbon şi îmbunătăţirea eficienţei energetice, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene, citat de Mediafax.

„Suntem încântaţi să sprijinim Fiat, cel mai mare grup industrial din Italia şi unul dintre cei mai mari jucători din industria auto la nivel mondial, să pună în practică programe privind proiectarea şi producţia unor tehnologii nepoluante în sectorul transporturilor”, a declarat Dario Scannapieco, vicepreşedinte al BEI pentru Italia, Malta şi vestul Balcanilor.

Directorul general al Fiat, Sergio Marchionne, a afirmat la rândul său că împrumutul va avea o contribuţie majoră la continuarea cercetărilor pentru găsirea unor soluţii tehnologice care să nu afecteze mediul.

SURSA:
Mediafax