Decizia de a reduce contribuţiile la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) de la 2,5% loa 0,5% ar întârzia recuperarea investiţiei făcute de administratorul BCR Pensii cu până la trei ani, a declarat, astăzi, directorul general al companiei, Simona Diţescu.

Această estimare ia în considerare  virarea de contribuţii de 0,5% timp de un an sau un an şi jumătate. În cazul în care contribuţiile ar rămâne la 2,5% în acest an administratorul şi-ar recupera investiţiile în opt-zece ani.

BCR Pensii este adminsitratorul de pe Pilonul II care a raportat una din cele mai mari pierderi în anul financiar 2009, de 9 milioane de lei. Administratorul a achiziţionat trei fonduri de pe Pilonul II până în prezent: Omniforte, Prima Pensie şi OTP. 
 
Noi achiziţii nu sunt excluse

“Ne gândim în continuare (n.r.: la achiziţii). Nu vom refuza o oportunitate dacă ni se oferă un preţ bun”, a afirmat oficialul BCR Pensii. „Vrem să creştem constant. Dacă apar oportunităţi să creştem mai mult prin achiziţii, probabil că le vom lua în considerare. (…) Fără achiziţii putem să ajungem mai sus (n.r.: în clasament) decât acum, dar nu într-o poziţie notabilă”, a explicat Simona Diţescu.

Fondul adminsitrat de BCR Pensii se afla pe locul şapte în clasamentul întocmit după valoarea activelor la sfârşitul lunii aprilie cu o cotă de piaţă de 5%. În clasamentul realizat în funcţie de număruld e participanţi atraşi administratorul se clasa pe acelaşi loc, dar avea o cotă de piaţă mai mare – 6,2%.