Banca Comercială Română (BCR) anunță că primește, începând de joi, cereri pentru programul Noua Casă.

BCR va acorda credite în limita plafonului de 600 milioane de lei, pentru care oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minimum 5% și comision 0 pentru analiza dosarului.

30% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvern

Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului.

Din plafonul total de 2 miliarde de lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul “Prima Casă”, transformat în “Noua Casă”, 600 milioane de lei au revenit BCR.

Fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program.

Dintre acestea, BCR mai are la dispoziție 450 de milioane de lei, după deșfășurarea programului “Prima Casă”, în prima parte a anului.

Exemplu de calcul pentru un credit

Banca Comercială Română s-a alaturat programului „Prima Casă” încă din 2009 și, de atunci, 1 din 4 români au ales să își achiziționeze prima locuință prin BCR.

Mai multe detalii despre condițiile și pașii necesari obținerii creditului Noua Casă BCR sunt disponibile pe site-ul BCR.

Exemplu de calcul Noua Casă BCR:
Credit: 160.000 RON
Perioadă: 30 ani
Dobândă: 4,41% (2% + IRCC), IRCC: 2,41%
Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA
Comision de gestiune FNGCIMM – 0,40% anual, calculat la valoarea garanţiei
Rata lunara: 803 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)
Valoare totală plătibilă: 294.815 lei
Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,72 %

Lider pe piața tranzacțiilor bancare

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 19 de centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 428 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori.

BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de bancomate – 2.500 de bancomate și aparate multifuncționale, 15.300 POS-uri și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.500 de angajați deservesc 16,1 milioane de clienți în cadrul a 2.355 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2019, Erste Group deținea active totale în valoare de 263 miliarde EUR, înregistra un profit net de 235 milioane EUR, precum și un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,1%.