În ceea ce privește activitatea de bază, veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 14,1%, la 1,637 miliarde lei, iar veniturile nete din speze și comisioane s-au redus cu 1,9%, la 302 milioane lei. De asemenea, veniturile din tranzacționare au picat cu 20%, până la 178 milioane lei.
Pe fondul scăderii generalizate a veniturilor, cheltuielile operaționale au crescut de asemenea generalizat, ceea ce a făcut ca profitul înainte de impozitare să cadă cu aproape două treimi (66%), până la 198,4 milioane lei.
Cheltuielile cu personalul au crescut cu 4,8%, la 416 milioane lei, cele administrative cu urcat cu 8,4%, la 340 milioane lei, iar cele cu amortizarea activelor fixe cu avansat cu 20,3%, la 110 milioane lei.
Profitul net după interesele minoritare a scăzut astfel cu 67,6%, la 158 milioane lei, de la 488,5 milioane lei, cât a fost în primul semestru din 2010.
Provizioanele de risc pentru credite și avansuri au crescut cu 1,5%, de la 4,845 miliarde lei în decembrie 2010, la 4,916 miliarde lei la finalul primului semestru din 2011.
“Mediul economic intern și internațional rămâne dificil, afectându-i pe clienții noștri și ca urmare pe noi înșine. Cererea de credite rămâne redusă în contextul unei reveniri economice graduale”, a declarat Dominic Bruynseels, CEO BCR.
 
“Pe acest fundal, rezultatul operațional al BCR a continuat să se îmbunătățească în cel de al doilea trimestru, continuând evoluția începută în luna septembrie a anului trecut. Aceasta demonstrează că suntem capabili să ne adaptăm afacerea la condițiile de piață curente, în timp ce continuăm să operăm eficient. Am rămas în permanență aproape de clienții noștri, încercândsă îi ajutăm să îți atingă obiectivele si să sprijinim în acelasi timp economia românească să își revinăcât mai repede”,  a adăugat Bruynseels.