Banca Comercială Română (BCR) a emis scrisori de garanţie bancară de 17 milioane euro pentru companiile Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Ductil Steel Buzău, majorându-şi astfel expunerea pe grupul Mechel.

“Majorarea expunerii va sprijini activitatea curentă, dar şi eforturile investiţionale ale grupului Mechel, în special modernizarea capacităţilor de producţie”, se arată într-un comunicat al BCR.

Grupul Erste şi BCR au anunţat, în luna aprilie, semnarea cu grupul Mechel a unui contract de finanţare în valoare de 30 de milioane de euro.

“În condiţiile în care mediul economic local se menţine dificil pentru multe companii autohtone, clienţii corporativi mari au puterea de a susţine revenirea economică prin orientarea către export şi resursele pe care le pot accesa”, a declarat Mirela Blidarus, coordonator industrie în cadrul Direcţiei Group Large Corporates din cadrul BCR.

Modernizarea producţiei

Ea a arătat că susţinerea financiară acordată grupului Mechel în România sprijină atât activitatea curentă, cât şi modernizarea capacităţilor de producţie ale grupului.

Grupul rus Mechel are peste 7.000 de salariaţi în şase întreprinderi din România, respectiv Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel şi Laminorul Brăila.

Anul trecut, întreprinderilor controlate de Mechel în România au produs peste 750.000 de tone de produse finite şi au realizat investiţii în modernizare şi restructurare în valoare de peste 9 milioane de euro.

SURSA: Mediafax