Până în prezent, BCR a acordat peste 20.000 credite în cele 4 etape ale Programului Prima Casă, volumul acestor credite fiind de aproximativ 800 milioane euro.

Valoarea medie a unui împrumut din programul Prima Casă 4 este de 38.500 euro, în scădere faţă de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 euro. În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienţi pentru achiziţionarea primei lor locuinţe a fost de 11%. Clienţii au beneficiat astfel de condiţiile preferenţiale de dobândă şi avans acordate prin intermediul programului.

Bărbații fără copii se încadrează în profil

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate pentru Prima Casă 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) cu studii superioare (absolvenţi de universitate) fără copii în întreţinere. În ceea ce priveşte starea civilă, beneficiarii creditelor Prima Casă 4 sunt în proporţie de 45% căsătoriţi.  
Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50m².
Dobânda este variabilă şi este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3,75% pentru clienţii cu istoric în relaţia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clienţii fără istoric). Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de EURIBOR) este de 223 euro. Clienţii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca acceptă până la 3 coplătitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.