Conform anunțului BCR, creditul face parte dintr-o facilitate sindicalizată de finanţare de până la 300 milioane euro, la care au mai participat Credit Suisse şi CEC Bank. Creditul acordat de către BCR acoperă prima tranşă din cele trei pe care a fost structurat împrumutul sindicalizat cu o maturitate de cinci ani. Tranşa pusă la dispoziţie de către BCR urmează a fi utilizată pentru refinanţarea unor credite contractate anterior de către companie şi ajunse la maturitate.

„Este cel mai mare credit individual acordat de către BCR în anul 2011, dar am avut resursele pentru a răspunde nevoilor financiare unui jucător de top de pe piaţa locală de IT&C. În pofida climatului general de incertitudine de pe piaţă, ne-am simţit comfortabil să acordăm o finanţare de asemenea dimensiuni, luând în considerare profilul şi perspectivele de viitor ale companiei. Dispunem de fonduri, suntem lichizi şi dorim să transmitem pe această cale un semnal puternic în piaţă referitor la disponibilitatea noastră de a continua să finanţăm proiectele fezabile şi antreprenorii care nu încetează să vadă oportunităţi în climatul economic actual”, a declarat Dominic Bruynseels, CEO al BCR.

BCR, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.

Sursa: Agerpres