”Am primit aceste planuri în data de 10 noiembrie şi în prezent am demarat procesul de evaluare atentă cu obiectivul de a le comunica băncilor, până la sfârşitul anului, rezultatul analizei”, a declarat Sabine Lautenschlaeger la un eveniment organizat la Stockholm.

Pe lista băncilor din zona euro care au operaţiuni în România şi au picat testele de stres se regăsesc National Bank of Greece (NBG), Eurobank, Piraeus Bank, Volksbanken, Veneto Banca, Banco Comercial Portugues – BCP şi Bank Of Cyprus.

Băncile cu deficit de capital aveau la dispoziţie două săptămâni de la publicarea rezultatelor testelor de stres (26 octombrie) pentru a informa BCE cum intenţionează să-l acopere. Ulterior, aceleaşi bănci vor avea la dispoziţie nouă luni pentru a acoperi deficitul de capital.

Potrivit rezultatelor testelor de stres, Eurobank (a treia mare bancă din Grecia) are un deficit de capital de 1,760 miliarde de euro în timp ce NBG (prima bancă din Grecia) are de acoperit un deficit de capital de 930 milioane de euro. În cazul Volksbanken AG (OVAG), la care statul austriac deţine 43% din acţiuni, Banca Central Europeană a identificat un deficit de capital de 865 milioane de euro. (Sursa: Agerpres)