Bayer va produce vaccinul anti-COVID dezvoltat de CureVac. Acest ajutor se alătură unei producţii în reţeaua existentă a CureVac de 300 de milioane de doze în acest an şi de un miliard de doze în 2022, potrivit afp.com

„Dispunem de competenţele necesare pentru a produce vaccinul ARN mesager al CureVac”, a transmis Stefan Oelrich, directorul diviziei farmaceutice a grupului.

Declarația a fost făcută într-o conferinţă online iar Oelrich a subliniat că obiectivul este o producţie de 160 de milioane de doze în 2022.

Bayer va produce vaccinul anti-COVID dezvoltat de CureVac

„Disponibilitatea vaccinurilor trebuie crescută în continuare”, a adăugat Oelrich.

Acest ajutor se alătură unei producţii în reţeaua existentă a CureVac de 300 de milioane de doze în acest an şi de un miliard de doze în 2022, a declarat Franz-Werner Haas, patronul CureVac, al cărui vaccin-candidat se află în prezent în faza a 3-a a testelor clinice.

Acesta este în prezent „în curs de certificare”, a subliniat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă.

Asigurarea unei producţii de vaccin pe termen lung este cu atât mai importantă având în vedere posibilele mutaţii ale virusului sau necesitatea unei a doua vaccinări după unul sau mai mulţi ani, a precizat Spahn.

Bayer şi laboratorul CureVac, cu sediul la Tubingen, au anunţat la începutul lunii ianuarie un parteneriat pentru accelerarea dezvoltării vaccinului.

„Bayer îşi va pune la dispoziţie expertiza şi infrastructura în domenii cum ar fi operaţiunile clinice, aspectele legate de reglementare, farmacovigilenţa, informaţiile medicale şi performanţa lanţului de aprovizionare”, au precizat cele două companii într-un comunicat.

Comisia Europeană a semnat deja un contract cu acest start-up specializat în ARN mesager pentru achiziţionarea a 405 milioane de doze de vaccin.

Sursa foto: Dreamstime