Anul 2019 este anul în care partidele poltice au ales să implice în bătălia electorală un număr impresionat de jurnaliști, comparativ cu anii trecuți. Spre exemplu, PSD are pe lista de candidați la europarlamentare un nume important din presă. Este vorba despre Carmen Avram. Ea a avut emisiunea “În premieră” și a fost director editorial la posturile Antena 1 și Antena 3. De altfel, Camen Avram a și avut o reacție pe tema candidaturii sale. ”Voi face și politică așa cum am făcut și presă: onest, curajos, cu mintea limpede și cu tot sufletul”, a transmis jurnalista Carmen Avram conform Antena 3.

PNL nu s-a lăsat nici el mai prejos și după îndelungi negocieri a reușit să-l convingă pe Rareș Bogdan să deschidă lista cu care vor defila la Bruxelles.

Exemplul de acum nu este unul nou ci se practică încă din anii 90. Poate nu mulți își amintesc că inclusiv Corina Crețu este un alt nume de fost ziarist. În clipa de față, ea este vehiculată ca fiind candidatul numărul unu pe lista lui Victor Ponta tot pentru alegerile europarlamentare. Corina Crețu a fost însă ziarist înainte de a deveni politician și de a ajunge chiar să ocupe funcția de comisar european. În anii 1990, ea a lucrat ca reporter și apoi ca publicist comentator la cotidianele „Azi”, „Cronica Română” şi „Curierul Naţional. Ulterior, ea a fost cooptată în echipa lui Ion Iliescu și a devenit una dintre persoanele extrem de apropiate de fostul președinte. Corina Crețu a fost, între anii 1992-1996 și 2000-2004, consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui României, Ion Iliescu.

Același lucru s-a întâmplat și cu Adriana Săftoiu. După ce a lucrat la Rompres și Mediafax, Săftoiu l-a urmat pe Traian Băsescu în politică și a ocupat funcția de purtător de cuvânt al Administrației Prezidențiale. Ulterior, ea s-a despărțit de Traian Băsescu și a plecat la PNL, unde a activat ca deputat al acestui partid.

Tot deputat a ajuns și Robert Turcescu. El a fost la B1 TV unde a avut emisiunea “Sub semnul întrebării”. Apoi, el s-a alăturat lui Traian Băsescu. Turcescu a fost ales deputat de Constanța în legislatura 2016-2020 din partea PMP.

Și exemplele pot continua cu Mădălina Dobrovolschi, fostă Dulamă, care acum este purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale. Înainte de ajunge lângă Iohannis, ea a lucrat la B1 TV. Claudiu Lucaci a plecat și el de la TVR pentru a ocupa funcția de purtător de cuvânt al Guvernului condus de fostul lider PSD Adrian Năstase.